I wish I could show you

The little village.

Auric sijaitsee Saksassa, pienessä 23 000 asukkaan Ronnenbergin kylässä, Hannoverin piirikunnassa.
Talli on rakennettu rauhalliselle maalaisseudulle, jossa meillä on erinomaiset puitteet tarjota hevosille siisti ja
rauhallinen asuinympäristö sekä monipuoliset valmennusmahdollisuudet. Suomalaistaustainen Ingrid Kempf
vastaa tallin johtamisesta ja kehittäämisestä yhdessä aviomiehensä Alex Kempfin kanssa. Takanaan Ingridillä on
menestyksekäs kilpaura Grand Prix -kentiltä Saksan lipun alla.

Talliympäristö

Moderni talli tarjoaa asuinsijan yhteensä 35 hevoselle, joista viisi karsinaa on varattu varsomiselle. Itäsiipi on orien, länsisiipi tammojen käytössä. Länsisiivessä on oma erillinen osa kantaville tammoille ja vastasyntyneille varsoille, johon on pääsy vain tallin omille työntekijöille ja heidänkin on tällöin noudatettava desinfiointi- ja hygieniaohjeita tautitartuntojen välttämiseksi. Kummassakin siivessä sijaitsee lisäksi omat varuste- ja rehuhuoneet, pesupaikat, solarium-pisteet sekä tauko- ja sosiaalitilat sekä pukuhuoneet tallityöntekijöille. Tallirakennuksen välittömässä yhteydessä sijaitsevat hevosten tarhat sekä hieman kauempana, erillään muista kolme suurta kesä-/palautumiskauden laidunta, yksi oreille, yksi tammoille ja yksi nuorille varsoille. Tallista on lyhyt matka kahdelle valaistulle kentälle sekä lämmitettyyn pyörökattoiseen harjoitusmaneesiin. Huollamme kenttiä ja maneesia tiiviisti ja pidämme huolen, että niiden pohjat pysyvät joustavina ja pölisemättöminä, jolloin sekä hevosen että ratsastajan on turvallista tehdä töitä.

Päärakennus, kilpailuareena sekä asfaltioitu, tilava parkkialue sijaitsevat hieman erillään tallialueesta. Heti päärakennukseen sisälle tultaessa avautuu tilava kahvio, jossa tarjoillaan arkisin myös buffetlounas. Ruokasalista onkin mukava seurata kilpailuareenalla käytäviä kisoja ja valmennuksia lasiseinän takaa. Konditoriatiskin vierestä lähtevä käytävä johdattaa tallin omistajien, edustajien, jalostustiimin, valmentajien ja eläinlääkärin työhuoneisiin, pukuhuoneisiin, sosiaalitiloihin, ruokailuhuoneeseen sekä suureen neuvottelutilaan. Vaseliinihiekapohjainen, pyörökattoinen, lämmitetty sekä valaistu kilpailuareena toimii tarvittaessa myös treenihallina. 600 henkeä vetävä katsomo takaa hyvän näkyvyyden kentälle jokaisesta suunnasta.


Hevosten koulutus

Jokaisen varsan koulutus toteutetaan yksilöllisesti valmiustason mukaan ja kaikille koulutettaville luodaan henkilökohtainen koulutussuunnitelma. Varsat vieroitetaan puolivuotiaina ja vieroitus tapahtuu pehmeästi asteittain. Yksivuotiaamme viettävät vielä suurilta osin vapaata elämää laitumella ikätovereidensa kanssa. Varsat totutetaan yksivuotiaina suitsiin ja talutusharjoitukset toteutetaan vanhemman hevosen seurassa. Kaksivuotiaina varsat opetetaan ajolle, mikä nopeuttaa ja helpottaa myöhemmin ratsastamisen aloitusta. Lisäksi niitä juoksutetaan muutamia kertoja viikossa ja irtohypytetään viikoittain, jolloin saadaan nuorille mukavaa vaihtelua ja liikuntaa. Varsat opetetaan ratsastajaan pienissä pätkissä kaksivuotissyksynä ja työstämistä jatketaan ja tasoa nostetaan kolmeen ikävuoteen asti. Nelivuotiaamme treenavat jo kokopäiväisesti ja alkavat valmentautua tulevaan kilpauraan kunto- ja kestävyysharjoitteiden kautta. Hevosia treenataan sileiden lisäksi myös paljon maastossa ja viikko-ohjelmaan sisällytetään myös hyppypäiviä. Viisivuotiaina hevosemme ovat valmiita kisakentille, jolloin niille luodaan kilpakautta varten tavoitteellinen valmennusohjelma, jossa huolehditaan myös riittävästä palautumisesta ja ravinnosta. Seuraamme valmennuksen ja kilpailukauden aikana tiiviisti lihas- ja tulehdusarvoja optimoidaksemme jokaiselle valmennettavalle yksilöllisen ohjelman, ruokinnan ja palautumisen.

Palautumiskausi kestää kaksi kuukautta ja on pääsääntöisesti laidunloma kevyellä, mieltä virkistävällä liikutuksella. Samassa yhteydessä tarkistetaan myös kilpailukaudella syntyneet mahdolliset vammat ja vauriot. Tämän jälkeen hevoset siirtyvät peruskuntokaudelle, jossa luodaan pohjaa kaikelle myöhemmin tapahtuvalle valmennukselle. Nuorilla hevosilla peruskuntokausi on hieman pidempi kuin jo valmiilla kisaratsuilla, jolloin kausi on ennemminkin palauttava ja uuteen kisakauteen valmistava. Peruskuntokaudella petrataan maksimaalisen hapenottokyvyn kehittymistä ja luuston, nivelten sekä jänteiden kestävyyttä. Kilpailuun valmistautuvalla kaudella keskitymme kehittämään hevosten valmiutta Grand Prix -tason vaativiin liikkeisiin ja hevosemme osallistuvat kaudella myös harjoituskisoihin. Kilpailukausi avataan viimein alkukesästä, jolloin hevosemme kiertävät aktiivisesti kisoissa koko kauden ajan. Kilpailukauden aikana keskitymme saavutetun kunnon ylläpitämiseen ja hevosten mielen pitämiseen virkeänä.


Henkilökunta

Tallin omistaja Ingrid Kempf on suomalaistaustainen, sittemmin Saksaan hevosalan opintojen perässä muuttanut ja avioitunut 36-vuotias hevosalan yrittäjä. Koko ikänsä hevosten parissa harrastanut ja työllistynyt siro, energinen ja positiivinen nainen vastaa yhdessä aviomiehensä Alex Kempfin kanssa tallin johtamisesta ja kehittämisestä sekä jalostustiimin vetämisestä. Takanaan Ingridillä on menestyksekäs kilpaura Grand Prix -kentiltä Saksan lipun alla. Päävalmentajamme Derek Glass, Kevin Miller ja Silke Metz sekä viisi apuvalmentajaamme varmistavat hevosten laadukkaan koulutuksen ja valmentamisen kisakentille. Heillä kaikilla on takana ammattivalmentajan erikoisammattitutkinto sekä GP-taitotaso.