It's all in

The details.

Auric on virtuaalimaailman ainoa itäfriisinhevosia kasvattava ja rekisteröityjä hevosia omistava talli.
Yksi kasvatustavoitteistamme onkin saattaa rotu laajempaan tietoisuuteen muiden tunnetumpien puoliverirotujen ohelle.

❯   Oritarjonta         ❯   Tilausvarsat         ❯   Kasvatit

Mistä kaikki alkoi

Itäfriisinhevonen valikoitui tallin kasvattiroduksi harvinaisuutensa takia: Auricin aloittaessa toimintansa loppuvuodesta 2017 VRL:n hevosrekisteristä ei löytynyt lainkaan rekisteröityjä itäfriisinhevosia tai niitä kasvattavia talleja. Oli houkuttavaa (ja koukuttavaa) päästä käsiksi johonkin niin uniikkiin ja koskemattomaan, ja samalla saada ihanteellinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan koko rotukannan laatuun jo heti jalostuksen ja kasvatustyön alkutaipaleella. Auricin perustamisen yhteydessä asetimme itsellemme asianmukaisesti kunnianhimoisen päämäärän: tavoitteenamme on olla tunnetuin itäfriisinhevoskasvattaja, jonka laatuun ja maineeseen voi aina luottaa.

Vuoden 2017 lopussa tallille saapui ensimmäinen kantahevosten aalto. Jalostus kulminoitui kymmeneen hyväleimaiseen tuontihevoseen, jotka oli valittu tallille eri puolilta Saksaa maineikkailta kasvattajilta. Alibaba, Braveheart, Fashion Hit, First Choice, Go For Gold, Hubert, Saranella, Toronto, Versailles sekä Waterford ovat olleet koko jalostustyön juuret ja vaikuttaneet vahvasti rotulinjan kehitykseen.


Jalostustyö tänä päivänä

Harvinaisten rotujen jalostuksessa sisäsiittoisuus on lienee yksi suurimmista haasteista. Myös meillä kohdattiin ensimmäisten varsojen myötä se realismi, ettei kasvateille tule löytymään tulevaisuudessa suvullisia partnereita muutoin kuin omista kasvateista. Niinpä keskitymme tällä hetkellä laajentamaan kantahevosvalikoimaa tuomalla tasaisin väliajoin uuden aallon evm-sukuisia nuoria kilpahevosia. Näin pystymme luomaan jalostukseen valinnanvapautta sekä uusia, raikkaita linjoja klassikoiden ohelle ja välttämään näin sukulinjojen oravanpyörän. Pyrimme noudattamaan IRL-jalostussääntöjä mahdollisuuksien mukaan liittämällä sukuihin itäfriisinhevosten lisäksi groningeninhevosta sekä sleesianhevosta. Ensimmäiset varsat teetetään tammoilla jo ennen kilpauran alkua, koska pitkä kilpaura surkastuttaa kohtua ja munasarjoja ja heikentää näin tulevaisuuden varsoja.

Tavoitteenamme on jalostaa terveitä, hyväluonteisia sekä erinomaisella rotuleimalla varustettuja itäfriisinhevosia, joilla on tarvittavaa suorituskykyä ja kapasiteettia Grand Prix -tasolla kilpailemiseen. Varsoja syntyy aina ensisijaisesti tallin omia tarpeita varten, mutta osasta kasvateista luovumme oikeanlaisen kodin löydyttyä. Talliin jäävät kasvatit jatkavat poikkeuksetta oman linjamme luomista ja myös myytäviltä varsoilta odotetaan laadukasta jälkeläisnäyttöä rotukannan eheyttämiseksi. Kasvattimme tunnistat RIC-takaliitteestä.


Periytyminen

Noudatamme kasvattien nimeämisessä oldenburgien sääntöä, jolloin orivarsat nimetään isän, tammavarsat emän alkukirjaimen mukaan. Varsan sukupuoli arvotaan puolueettomasti arpakoneella numeroiden 1-10 väliltä: pariton luku on ori, parillinen tamma (säännöstä voidaan satunnaisesti poiketa, jos tietystä yhdistelmästä halutaan erityisesti tietyn sukupuolen edustaja). Väri periytyy isän ja emän värityksen mukaan, jossa avustaa tarvittaessa Coat Color Calculator ja Virtuaaliwikin värien periytymistaulukko. Säkäkorkeus myös arvotaan em. arpakonetta käyttäen isän ja emän säkäkorkeuksien välistä. Lisäksi hevosemme periyttävät jälkeläisilleen muutamia luonteenpiirteitä, jotka on listattu hevosten omille sivuille. Koska kaikki hevosemme ovat koulupainotteisia, ovat kaikki syntyvät kasvattimme myös puhtaita kouluhevosia. Poikkeuksia saattaa esiintyä jalostusorien jälkeläisillä, mikäli tamma on ulkopuolinen.


Tammaperheet

| Braveheart
| | Banana Pancakes RIC

| Fashion Hit
| | February Air RIC

| Saranella (ei jälkeläisiä)

| Versailles
| | Vaiana RIC